نکات مهم در استفاده از ضد آفتاب در دوران بارداري
نکات مهم در استفاده از ضد آفتاب در دوران بارداري
تاثير اشعه ماورا بنفش بر بارداري
پيش از هرچيز لازم است بدانيد که دريافت نور آفتاب براي تامين ميزان کافي ويتامين D، به خصوص در دوران بارداري، امري ضروري است. اما قرار گرفتن بيش از حد در معرض تابش خورشيد، زمينه را براي بروز مضرات اشعه ماورا بنفش فراهم مينمايد. به طور خلاصه، ميتوان گفت نور آفتاب، مجموعهاي از انواع پرتوهاي فروسرخ و فرابنفش است و هريک از آنها قدرت نفوذ متفاوتي دارند. هنگامي که درباره پرتوهاي مضر خورشيدي صحبت ميکنيم، دقيقا منظورمان همين پرتوهاي فرابنفش يا به اصطلاح UV است.
نور خورشيد، متشکل از دو نوع پرتو فرابنفش UVA و UVB است که قدرت نفوذ فوق العاده بالايي دارند. به شکلي که ميتوانند از لايههاي مختلف پوست عبور کنند و باعث آسيب اين بافت در سطح مولکولي و ساختار DNA شوند. خطرات اين معضل در دوران بارداري دوچندان است. چرا که به طور همزمان، سلامت مادر و جنين را تحت تاثير قرار ميدهد. از عوارض برخورد طولاني مدت اشعه ماورا بنفش آفتاب با پوست مادر باردار، ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
تاثير اشعه ماورا بنفش بر بارداري
با کاهش اسيد فوليک در بدن مادر، فرايند رشد جنين را با اختلال مواجه مينمايد. همچنين، احتمال ايجاد نقايص مادرزادي جنين را افزايش ميدهد.
قرار گرفتن طولاني زير آفتاب، باعث گرما زدگي و دهيدراتاسيون مادر باردار ميشود. مطالعات انجام شده در اين زمينه، گوياي ارتباط معناداري بين گرمازدگي مکرر دوران بارداري با وزن کم نوزاد متولد شده و افزايش احتمال زايمان زودرس هستند.
هنگامي که مادر باردار براي مدت طولاني در معرض نور خورشيد قرار ميگيرد، دماي مرکزي بدن خودش و جنين به شکل فزايندهاي افزايش مييابد. اين امر، امکان ايجاد آسيبهاي عصبي نوزاد را افزايش ميدهد. چنين اتفاقي به خصوص در بازه زماني لقاح اوليه تا هفته دوازدهم بارداري، بسيار شايع است.
دوران بارداري و مقوله مهم محافظت در برابر خورشيد
با وجود تمام مشکلات احتمالي که درباره آسيب ناشي از نور خورشيد گفته شد، آشنايي با اقدامات مراقبتي و پيشگيري کننده در برابر اشعه ماورا بنفش آفتاب امري ضروري است. اما چه کارهايي ميتوان در اينباره انجام داد؟ امنترين و موثرترين راه براي کاهش مضرات آفتاب در دوران بارداري کدام است؟
پيشگيري را جدي بگيريد
اولين و راحتترين راه براي کاهش دادن و خنثي کردن مضرات اشعه ماورا بنفش آفتاب، قرار نگرفتن در معرض نور خورشيد است. البته نه به اين معني که اصلا در طول روز بيرون نرويد. بلکه سعي کنيد در ساعتهاي پيک آفتاب، يعني بازه 10 صبح تا 4 بعد از ظهر، در خانه بمانيد. در اين بازه زماني، ميزان تابش و گرماي ساطع شده از آفتاب بيش از هميشه است. در نتيجه، احتمال گرمازدگي و دهيدراتاسيون بالاتر ميرود.
از وسايل محفاظتي استفاده کنيد
نکته بعدي، استفاده از وسايل محافظت کننده مناسب در برابر آفتاب مانند عينک آفتابي، دستکش و کلاه است. همچنين توصيه ميشود از لباسهاي گشاد، پوشيده و رنگ روشن براي رفت و آمد در طول روز استفاده نماييد. رعايت اين نکات، نفوذ اشعه ماورا بنفش و امکان جذب گرما را به حداقل ميرساند و اثر محافظت کننده چشمگيري دارد.
دوران بارداري و مقوله مهم محافظت در برابر خورشيد
بدنتان را هيدراته نگه داريد
يکي از واکنشهاي طبيعي بدن در مواجهه با گرماي آفتاب، افزايش تعريق و از دست رفتن آب بدن است. اين پديده با توجه به افزايش دماي مرکزي بدن در دوران بارداري، جديتر از حالت معمول است. در نتيجه، خانمهاي باردار بيش از ديگران در معرض دهيدراتاسيون، کم آبي و گرمازدگي هستند. به همراه داشتن بطري آب هنگام خروج از خانه و مصرف کافي آب و مايعات در طول روز به کاهش عوارض دهيدراتاسيون بارداري کمک ميکند.
انتخاب ضد آفتاب دوران بارداري
ضد آفتابها، يکي از ضروريترين محصولات مراقبت پوستي به شمار ميروند. در زمان بارداري نيز، استفاده از ضد آفتاب يکي از بهترين راهکارها براي محافظت دوجانبه مادر و جنين در برابر اشعه مضر ماورا بنفش است. اما مسئله مهمي که مطرح ميشود، نوع ضد آفتاب انتخابي شما است. با وجود حساسيتهاي پوستي و بيولوژيکي مادر در زمان حاملگي و تاثير مستقيم محصولات مراقبتي و پوستي بر سلامت جنين، شما نميتوانيد هر فرمولاسيوني را استفاده کنيد. اما ضد آفتابها چگونه بر سلامت شما و فرزندتان تاثير ميگذارند؟ کدام ترکيب ضد آفتاب براي مصرف دوره بارداري بهتر است؟ چه مدل کرمهايي ايمنتر هستند؟ آگاهي از پاسخ صحيح اين سوالات در راه انتخاب محصول مناسب به شما کمک ميکند:
به سراغ ضد آفتابهاي معدني برويد
نخستين شاخصه مهم ضد آفتابهاي مناسب دوران بارداري، فرمولاسيون توليد و مواد تشکيل دهنده آنها است. ضد آفتابها از نظر ترکيبات تشکيل دهنده و فرمول ساختاري، به دو دسته معدني و شيميايي تقسيم ميشوند. عملکرد ضد آفتابهاي شيميايي، بر پايه جذب اشعه ماورا بنفش طراحي شده است. به اين معني که سپري عايق روي سطح پوست ايجاد مينمايد و اشعهها را به دام مياندازد. متخصصان معتقدند که جذب اشعه UV توسط ضد آفتابهاي شيميايي و ماندن آن در نزديکي سطح پوست، در زمان بارداري ممکن است عوارض جانبي ناخوشايندي به دنبال داشته باشد.
منبع :
http://maps.google.com/url?q=https://magday.ir/
http://clients1.google.de/url?sa=t&url=https://magday.ir/
http://clients1.google.co.jp/url?sa=t&url=https://magday.ir/
http://clients1.google.es/url?sa=t&url=https://magday.ir/